Washington jatkoi melko tutuista astelemista tälle kaudelle. Ovechkinin ja kumppaneiden tähdittämä ryhmä ei ollut se kuumin mestarisuosikki, mutta toisaalta tarpeeksi laadukas taistelemaan kilpailukykyisesti pudotuspelipaikasta ja jopa kotiedusta.
Kausi alkoi ikävillä uutisilla, kun maalille hankittu Henrik Lundqvist ei pystynyt pelaamaan ja venäläiset puolestaan jäivät kiinni koronaprotokollan rikkomisesta. Positiivisella puolella ikinuori Zdeno Chara löysi paikkansa joukkueesta ja Vitek Vanecekista kuoriutui ainakin tyydyttävä maalivahti runkosarjan tarpeisiin. Siirtorajalla joukkue hankki Detroitista Anthony Manthan. Kauden lopulla Washington lepuutti paljon avainmiehiään ja sarjan avauksesta puuttuvat vielä todennäköisesti Kuznetsov, Oshie ja ykkösvahti Samosonov.
Boston on viimeiset kaksi kautta hävinnyt pudotuspeleissä vasta lopulliselle mestarille ja tähänkin kauteen Beantownissa lähdettiin isoin odotuksin. Runkosarjassa oli kuitenkin vaikeaa ja pudotuspelipaikankin varmistuminen kesti pitkään. Osansa ongelmiin toivat loukkaantumiset, kun varsinkin kauden keskivaiheilla niitä oli runsaasti.
Siirtorajalla Bruins hankki Taylor Hallin joka silminnähdenkin elää uutta kevättä Bostonissa. Myös ESBC Power AI -mittareilla Bostonin tekeminen on ollut parempaa kauden loppupuolella. Saman suuntaisia ovat olleet tosin myös Washingtonin otteet, joten isoa ”etua” tästä Bostonille on vaikea laskea. Bruins pääsee ottelusarjaan paremmalla kokoonpanotilanteella: Viikonlopun alla kysymysmerkkejä olivat lähinnä Charlie Coyle ja Ondrej Kase. Coyle lienee jo pelikunnossa mutta Kasen loukkaantumisepäonni jatkuu.
Joukkueiden keskinäisissä otteluissa Washington oli niskan päällä voittaen mm. maaliodottaman n. 55%:sesti ja ottelut olivat melko runsasmaalisia. (Kannattaa myös muistaa, että kauden viimeisessä kohtaamisessa Bruins lepuutti lähes puolta avausmiehistöstään.)
Kokonaisuutena kyseessä on kahden melko tasavahvan joukkueen ottelusarja, joka voi kääntyä pieniin asioihin. Esimerkiksi siirtorajalla hankittujen Taylor Hallin ja Anthony Manthan esityksiin. Runkosarjan esitysten perusteella otteluparin voisi laskea melko tasaiseksi, mutta Washingtonin tähtikolmikon puuttuminen, Bostonin sairaslistan tyhjentyminen ja Hart-voittaja Taylor Hallin lisääarvo nostavat Bruinsin tässä ottelusarjan suosikiksi.
Erot ovat kuitenkin pieniä. Jos ottelusarja pelattaisiin näistä lähtäkohdista 10 kertaa, niin keskimäärin Boston menisi jatkoon 6 kertaa ja Washington 4 kertaa.
Ottelusarjan todennäköisin yksittäinen lopputulos on Bostonin jatkoonmeno voitoin 4-2 joka toteuu n. kerran viidestä. (20%)
Ottelusarjan kertoimissa vedonlyöntimarkkina on melko kohdillaan lauantaina iltapäivällä, mutta sarjan avausottelusta löytyy hyvä peli-idea. ESBC Pick of the Day -tilaajat saivat sen jo kätevästi puhelimiinsa, mutta jos et vielä ole tilaaja, niin voit ostaa sen tästä:
Voit myös osallistua ilmaiskisaamme, jossa tarjolla 10 € arvosta ESBC-krediittejä.
Hannu Seppälä / ESBC
ESBC - Yhdessä enemmän peleistä.
ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä
ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.
ESBC:n sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat ajankohtaiset sijoitusneuvot vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.