Kategoria:
NHL Blogi
NHL 2021: North division
Tulevalla kaudella kaikki Kanadan joukkueet on laitettu pelaamaan samaan divisioonan. Tämä suosii varsinkin Torontoa, jonka ei tarvitse enää taistella Tampa Bayn ja Bostonin kanssa samassa divisioonassa.
Toronton jälkeen ennakkoastelmat pohjoisen divisioonassa ovatkin tasaisia ja miltei kaikkien, paitsi Ottawan pääsy pudotuspeleihin voidaan perustella verrattain todennäköiselläkin skenaariolla.
Käymme seuraavassa läpi luettelomaisesti, mistä ennakoasetelmista joukkueet lähtevät tulevaan kauteen:
Toronto Maple Leafs
Viime kausi: Kauden keskeytyessä Atlanticin kolmas ja mukana taistelussa viimeisistä playoffspaikoista. Putosi heti karsintakierroksella Columbukselle.
Muutokset tulevalle kaudelle:
Maalilla kaksikko Andersen – Campbell jatkaa. Siirtorajalla saapunut Campbell on parempi kakkonen, kuin viime vuoden huono Hutchinson.
Puolustuksesta lähti Tyson Barrie, mutta tulopuolella mm. Brodie ja Lehtonen. Hieman vahvistui.
Hyökkäykseen saatin ikinuori Jumbo Joe Thornton San Josesta. Samoin Simmonds ja Vesey. Muutama vuosi sitten nämä olisivat olleet parempia hankintoja, mutta toisaalta ei juuri heikentynytkään lähtijöistä (mm. Kasperi Kapanen). Kokonaisuutena vahvistui. Toronton nuori core voi edelleenkin kehittyä ja parantaa, vaikka joukkue monilta osin onki vanha.
Valmentaja: Sheldon Keefe aloittaa nyt toista kautta, tultuaan penkin taakse kesken viime kauden.
Arvio: Viime vuoden suorituksesta tällä ryhmällä pitää parantaa. Pohjoisen divisioonan selkeä suosikki. Hyötyy divisioonajaosta, ei tarvitse enää vääntää kärkipaikasta Tampaa ja Bostonia vastaan. Voi hyvinkin rikkoa 70 pisteen rajan tällä kaudella.
Montreal Canadiens
Viime kausi: Atlanticin viides. 71 ottelua, 71 pistettä. Oli jäämässä jo rannalle pudotuspeleistä, mutta koronatauon vuoksi pääsi mukaan. Play-ineissä pudotti Pittsburghin jatkosta. Ensimmäisellä kierroksella putosi Philadelphialle, mutta pelasi hyvin tuossa sarjassa.
Muutokset tulevalle kaudelle: Pääsee helpompaan divisioonaan! Atlanticissa joutuisi raatamaan Tampaa, Torontoa ja Bostonia vastaan.
Hyökkäyksestä Max Domi 17+27 pois, mutta tilalle Corey Perry, Michael Frolik, Tyler Toffoli ja Josh Anderson. Vahvistui kokonaisuutena.
Puolustukseen alempiin pareihin Edmundson ja Romanov. Folin, Alzener (ja Reilly+Scandella) lähtivät. Pysyi melko samoissa.
Maalille Carey Pricen kirittäjäksi saatiin Jake Allen. Price ei ole enää pariin vuoteen ollut huippuvahdin tasolla, mutta playoffseihin löysi jostain vanhan vireensä. Jos pystyisi jatkamaan tuosta, niin Montrealin osakkeet nousisivat reippaasti. Maalivahtipeli on niin vaikeasti ennustettavaa, että suurta kantaa Pricen puolesta ei kannata ottaa, vaan katsoa tarkkaan, miten kausi lähtee liikkeelle.
Valmentaja: Claude Julien jatkaa. Joutui kesken playoffsien sydänoperaatioon, mutta palasi nyt vuoden alusta tositoimiin.
Arvio: Supertähdet puuttuvat, mutta rosteri on laaja ja valmentaja on hyvä. Jos Price löytää grooven, niin hyvät mahdollisuudet erittäin korkealle Kanadan divisioonassa. Lisäksi joukkueella on nyt parempi kakosvahti, kuin viime kaudella. Mahdollinen ideajoukkue. Kausi alkaa vaikealla vieraskiertueella.
Edmonton Oilers
Viime kausi: Paransi reilusti viime kaudella. 71 ottelua, 83 pistettä. Oli menossa vahvasti Pacificista pudotuspeleihin. Oli NHL:n paras erikoistilanteissa. Putosi playoffseissa heikolle Chicagolle.
Muutokset tulevalle kaudelle: Sama maalivahtikaksikko jatkaa. Koskinen-Smith. Jälkimmäinen ei vakuuta.
Puolustukseen saatiin Tyson Barrie, vahvistus. Tärkeä Oscar Klefbom loukkaantui ja missaa koko kauden.
Hyökkäykseen saatiin taas uusia yrittäjiä McDavidin ja Draisaitlin rinnalle. Dominik Kahun ehkä potentiaalisin vahvistus. Nashvillen ulosostama Kyle Turris saa nyt mahdollisuuden Öljyssä. Turrisilla saattaa olla vielä annettavaa, taitoja on. Mainittavia lähtijöitä ei ollut, joten pientä vahvistusta voidaan laskea tänne.
Valmentaja: Kokenut Dave Tippett nyt toista kautta.
Arvio: Oilers on lähtökohtaiseisesti keskitason joukkue ja mukana tiukassa kisassa pohjoisen divisioonan top-4 paikoista. Viime kauden huipputuloksen toistamiseen tarvittaisiin jälleen poikkeuksellisen hyviä erikoistilanteita ja todennäköisempää on tuolla saralla paluu hieman lähemmäksi liigan keskiarvoja. Maalivahti Mike Smith on jo pitkään ollut huono ja jos häntä peluutetaan paljon b2b-otteluissa, niin ennuste ei ole hyvä.
Calgary Flames
Viime kausi: Pelasi hieman alle odotusten ja oli runkosarjan keskeytyessä Pacificin neljäs. Play-ineissä pudotti loukkaantumisista kärsineen Winnipegin, mutta 1. kierroksella tippui ansaitusti Dallasille.
Muutokset tulevalle kaudelle:
Maalille signattiin Vancouverissa hyvin pelannut Jacob Markström. Vahvistui selkeästi.
Puolustukseen niinikään Vancouverista peruspakki Tanev täytteeksi. Brodien ja Hamonicin lähdöt heikentävät enemmän. Rasmus Anderson ja Juuso Välimäki voivat vielä parantaa.
Edelleen Vancouverista Josh Leivo alempiin hyökkäysketjuihin.
Valmentaja: Kesken kauden tullut Geoff Ward aloittaa nyt 1. täyttä kauttaan. Ollut NJD ja BOS apurina.
Arvio: Valunut keskitason nipuksi, mutta huonossa divisioonassa hyvät mahdollisuuden neljän joukkoon.
Vancouver Canucks
Viime kausi: 69 ottelua, 78 pistettä.
Aloitti kauden hienosti, mutta taantui runkosarjan edetessä odotetulle tasolle. Koronatauon jälkeisissä playoffseissa yllätti St. Louisin avauskierroksella, mutta putosi Vegasille 3-4. Varsinkin jälkimmäisessä sarjassa Vancouver oli onnekas, joten tuon pudotuspeli ”menestyksen” varaan ei kannata laskea paljoa tulevaa kautta ennakoitaessa.
Muutokset tulevalle kaudelle:
Maalilla ykkösvahti Jacob Markström vaihtui Washingtonin entiseen ykköseen Braden Holtbyyn. Pieni heikennys. Toki maisemanvaihdos saattaa piristää laskusuunnassa olevaa Holtbya. Thatcher Demko saanee myös paljon pelejä.
Puolustukseen Vegasista Nate Schmidt. Hyvä täydennys Vancouverin ohueen pakkikalustoon. Tanev, Strecher ja Fanternberg lähtivät. Laatu korvasi nyt määrän.
Hyökkäykseen ei merkittäviä muutoksia. Elias Pettersson saattaa parantaa edelleen. Ei käytännössä merkittäviä menetyksiä (Leivo, Toffoli, Schaller)
Valmentaja: Travis Green jatkaa nyt neljättä kautta.
Arvio: 61 pisteen tuntumaan, saattaa hyvien pudotuspelien jälkeen olla jo yliarvostettu. Huikeat Elias Pettersson ja Quinn Hughes voivat parantaa edelleen.
Winnipeg Jets
Viime kausi: 71 ottelua, 80 pistettä. Oli kauden keskeytyessä mukana taistelussa lännen viimeisistä playoffspaikoista. Ei ollut pelillisesti kaksinen, mutta maalivahti Connor Helleybuckin Vezina-kausi toi pisteitä tasaiseen tahtiin. Paransi kuitenkin otteitaan loppukaudesta, joten Hellebuyckin oletettava pieni taantuminen ei olisi täysi katastrofi, jos sama pelillinen nousukäyrä jatkuu.
Playoffseissa Hellebuyck putosi kuolevaisten tasolle ja samalla Jets kärsi pahoista hyökkäyspään loukkaantumisista. Putosi Flamesille heti kättelyssä play-ineissä.
Muutokset tulevalle kaudelle: Saa kaivatun kakkosentterin Paul Stastnysta, joka käväisi seurassa hyvällä menestyksellä pari kautta sitten. Ei enää yhtä hyvä kuin tuolloin, mutta luultavasti edelleen hyvä vahvistus.
Jokin aika sitten vahva Jets-puolustus on kaukainen muisto ja nyt puolustus on joukkueen isoin heikkous. Derek Fobort ja täysi kausi DeMelolta eivät juuri auta.
Maalilla jatkaa kaksikko Hellebuyck – Broissot.
Valmentaja: Paul Maurice jatkaa valmentajana.
Arvio: keskikastia Kanadan divisioonassa. Aikalailla 50/50 playoffspaikan suhteen. Jos Hellebuyckille tulee huono kausi, niin on isoissa ongelmissa.
Ottawa Senators
Viime kausi: 71 ottelua, 62 pistettä.
Pelasi erittäin mataliin ennakko-odotuksiin nähden kelpo kauden, vaikka jäikin selvästi pudotuspelien ulkopuolelle.
Muutokset tulevalle kaudelle:
Tyhjensi pajatsoa siirtorajalla (Pageau, DeMelo, Goloubef, Ennis ja Namestnikov). Paljon siirtoja myös tuon jälkeen, joten Senators on nyt tavallista vaikeampi arvioitava.
Hyökkäykseen saatiin kokeneempaa osastoa Galchenyuk, Stepan ja Dadonov. Kaikissa on potentiaalia isoon roolin tai vastaavasti floppiin. Senatorsin rookieputkesta on tulossa mielenkiintoisia nimiä kirittämään näitä: Formenton, Norris ja Stuetzle.
Puolustukseen Gudbranson, Brown ja Coburn – joista kukaan ei ole merkittävä vahvistus.
Maalille Matt Murray Pittsburghista, joka ei ole enää vähään aikaan ollut Stanley Cup -päiviensä vedossa. Parannus kuitenkin viime kauden huonosta kaksikosta Nilsson – Anderson.
Valmentaja: D.J. Smith nyt toista kautta.
Arvio: Hyökkäyksessä Tkachukin ja Dadonovin jälkeen on hiljaista. Aineksia on toki neljän ketjun grindaavaan kiekkoon, mutta suurempi heikkous löytyy puolustuksesta ja luultavasti myös maalilta. Thomas Chabot on takalinjojen ainoa hyvä pelaaja. Omissa ropisee ja pudotuspelit jäävät haaveksi, elleivät kaikki rookiet yhtä aikaa ota isoa loikkaa kehityksessä.
Saattaa silti olla aliarvostettu markkinassa ja saattaa jopa rikkoa 50 pisteen rajan sarjataulukossa.
ESBC - Yhdesssä enemmän peleistä